GERM LARGE

Når tenkte du sist over hvordan du vasker hendene? Du har gjort det hele livet - men har du vasket hendene riktig?

Visste du at for å få hendene skikkelig rene, må du gni dem sammen med såpe og rennende vann i minst 20 sekunder, eller omtrent tiden det tar å synge "Bæ, bæ, lille lam"? Du behøver selvfølgelig ikke å synge høyt, men det er en enkel måte å beregne tiden du trenger for å vaske hendene grundig!

God håndhygiene er en av de mest effektive måtene å stoppe spredningen av bakterier som kan forårsake diaré, oppkast og andre smittsomme sykdommer. Følg disse 8 trinnene for perfekt håndvaskteknikk.

God håndvaskteknikk

  1. Fukt hendene med varmt, rennende vann
  2. Påfør litt såpe
  3. Gni håndflatene sammen (vekk fra vannet)
  4. Gni fingrene, tomlene og områdene mellom fingrene
  5. Gni neglene mot håndflatene
  6. Gni håndbaken på hver hånd
  7. Skyll med rent vann
  8. Tørk med et rent håndkle eller papirhåndkle

Når man har det travelt er det fort gjort å glemme å vaske hendene. Så prøv å gjøre det til en rutine, slik at det blir en vane. Sett opp en huskelapp til deg selv, skriv en formaning på hånden din, legg inn en påminnelse på telefonen,eller heng opp denne listen til du kan den utenat:

Håndhygiene på farten

Selvfølgelig har du ikke alltid tilgang til såpe og vann når du er ute og på farten. Men dette er ingen unnskyldning for dårlig hygiene. Du kan bruke alkoholbasert hånddesinfeksjon som Dettol Desinfiserende Håndgele som dreper 99,9 % av alle bakterier og virus.

Påfør en mengde tilsvarende en teskje på håndflaten og masser den over begge hendene til hendene kjennes tørre.

Dette er spesielt viktig før du spiser, og hvis du har vært på steder som butikker, parker eller brukt offentlig transport. Men husk at du fortsatt bør vaske hendene dine hvis de er synlig skitne. Barn bør bare bruke desinfiserende håndsåpe under oppsyn av voksne.