621 HEALTHY SKIN 740X400

Huden er menneskekroppens største organ. Huden dekker hele kroppen og holder på rundt 20 % av kroppens væske. Den er full av lipider og proteiner som holder huden sunn og fuktig. Hudens viktigste oppgave er å beskytte kroppen mot infeksjoner og bidra til å regulere kroppstemperaturen. Pass godt på huden din, den er viktigere enn du tror!

Det er noe vi ofte tar for gitt, men huden vår har fire beskyttende funksjoner som på hver sin måte bidrar til å holde oss friske og beskytte oss mot fare.

Beskyttelse

Huden fungerer som et beskyttende lag for kroppen og holder trusler fra omgivelsene ute. Den er et effektivt naturlig filter mot infeksjon og skadelige uønskede bakterier.

Temperaturregulering

Huden din er viktig for å holde kroppen på sin optimale temperatur, 37 °C, og beskytter den mot ekstrem varme og kulde. Når du er varm, utvider blodårene under huden seg og kroppen begynner å svette for å senke temperaturen. Og når det er kaldt, trekker blodkarene under huden seg sammen for å redusere blodstrømmen for å opprettholde kjernetemperaturen ved å redusere varmetapet.

Forsvarsmekanisme

Huden samarbeider med immunforsvaret og kan gjenkjenne smittestoffer og utløser kroppens naturlige forsvarsmekansimer.

Berøring og følelse

Huden er dekket av millioner av svært følsomme nerveender som gjør det mulig å oppfatte varme og kulde, og så du kan føle hva som skjer på og mot huden din. Disse nerveendene sender meldinger til hjernen din for å beskytte kroppen mot fare, og du kan bokstavelig talt føle deg frem i verden.

Hvordan kan Dettol bidra til å holde huden sunn?

Personlig hygiene og rene hender spiller en avgjørende rolle i å forebygge spredning av sykdom og smitte. Dårlig personlig hygiene kan forårsake infeksjon, hudlidelser, ubehagelig lukt og bakterier.

Huden er vår første forsvarslinje mot omverdenen. Ved å holde huden ren og fuktig, vil barrierefunksjonen forbli intakt og du får bedre helse og vakrere hud.

Hver dag kommer hendene i kontakt med potensielt skadelige smittestoffer. Bakterier overføres overalt - fra å berøre overflater rundt deg til å bruke toalettet. Derfor er håndhygiene spesielt viktig. Forurensede hender og dårlig håndhygiene er de vanligste årsakene til spredning av smittsomme sykdommer.


Dettol beskytter mot et bredt spekter av sykdomsfremkallende bakterier og virus, og hjelper deg å holde deg frisk. Gå til "Våre produkter" for å se hele spekteret og finn et produkt som passer for deg.