342 HYGIENE ON THE GO 740X400

Utflukter med familien for å oppleve og utforske nye steder kan skape minner for livet. Men når dere er hjemmefra kan det være en utfordring å holde skadelige bakterier i sjakk. Vaskemuligheter er ikke alltid umiddelbart tilgjengelig, og enkelte offentlige steder kan være hotspots for bakterier. Heldigvis kan vi hjelpe deg med noen tips - så du kan konsentrere deg om hvilke morsomme aktiviter dere skal finne på sammen!

Tips for hygieniske utflukter:

Holde seg ren

  • Du har muligens ikke tilgang til toalett eller rennende vann, så ta med Dettol Desinfiserende Håndgele og våtservietter for en rask vask før og etter lunsj.
  • Bakterier overføres raskt mellom hendene og overflater mange tar på på offentlige transportmidler. Hundrevis av mennesker tar på samme dørhåndtak, rekkverk, seter og bagasjehyller hver dag. Desinfiserende håndgele og våtservietter vil bidra til å holde disse uønskede bakteriene i sjakk.

Matvaresikkerhet

  • Når det er varmt ute og solen skinner, er det hyggelig å spise ute. Men det er viktig å sørge for at bakterier som E.coli, Campylobakter og Salmonella ikke er en del av måltidet. Når disse bakteriene sprer seg kan de forårsake matforgiftning, magebesvær og diaré.
  • Hvis dere griller eller drar på piknik, må du skille rå mat fra kokt og ferdiglaget mat, og prøve å ikke la maten ligge ute i solen for lenge.
  • Når dere deler mat må du sørge for at det ikke kommer skitne fingre i maten, for det vil raskt spre bakterier til alle andre.

Førstehjelp

  • Vær forberedt på skrubbsår, små kutt og rifter som lett kan oppstå når dere er på tur. Ta plaster med deg. Rens sår med rent vann før du dekker med plaster.

Dyr og bondegårdsbesøk

  • Bondegårder med dyr kan være moro for hele familien, men det er viktig å huske på at kontakt med dyr innebærer risiko for smittestoffer. Ikke la dyr slikke deg eller barnet ditt i ansiktet, og pass på at barnet ikke kysser dyrene - uansett hvor søte de er. Sørg for at alle vasker hendene grundig med såpe og rent vann etter at de har berørt dyr eller vært i omgivelsene deres, spesielt før dere spiser. Bruk Dettol Desinfiserende Håndgele når det ikke er tilgang på rennende vann.