541 BATHROOM HOTSPOTS

Selv om toalettskåler sannsynligvis inneholder bakterier er det normalt liten risiko for å komme i kontakt med bakteriene fra innsiden av toalettskålen, fordi folk normalt ikke berører den og de fleste holder den ren med toalettrengjøringsmidler for å fjerne flekker. Bakterier fra toalettet kan imidlertid spre seg fra hendene til andre områder du berører, som f.eks toalettsete, toaletthåndtak og vannkraner.

Sørg for å være spesielt oppmerksom på hotspots på bad og toalett, og hold dem hygiensik rene.

Topp 4 hotspots på bad og toalett

Overflater med håndkontakt: 

Overflater man ofte berører, som toaletthåndtak, toalettsete, vannkraner, dørhåndtak og lysbrytere, kan fort bli forurenset ved normal bruk av badet. Hvis du har barn som nettopp har oppdaget hvor moro det er å skru på vannkraner og spyle toalettet, er god hygiene enda viktigere. Rengjør ofte berørte overflater med et kraftig rengjøringsmiddel som renser og desinfiserer uten å etterlate kjemiske rester. Dette er mulig fordi de aktive ingrediensene brytes ned til bare oksygen og vann.

Vaskekluter/Svamper:

Vaskekluter og badesvamper gir god grobunn for bakterier hvis de forblir fuktige. Rengjør vaskekluter og svamper ved å vaske dem på høy temperatur (minst 60 °C).

Personlige toalettartikler: 

Toalettartikler til personlig bruk som tannbørster og neglebørster kan bli forurenset og dermed bli en kilde til bakterier. Oppbevar dem slik at de ikke er utsatt for bakterier. Skyll  dem grundig med rent vann etter bruk og oppbevar dem tørt.

Ikke glem å vaske hendene:

Hendene er en av de viktigste årsakene til krysskontaminering og smitte i hjemmet. Vær nøye med å vaske hendene med såpe og vann etter toalettbesøk.