543 MOULD 740X400

Ingen liker å dele bad med mugg og muggsopp. Muggsopp er ikke bare skjemmende, det kan også føre til allergiske reaksjoner og sykdom.

For å hindre muggsopp fra å gro på badet, hjelper det å vite litt mer om hva det er. Mugg er en sopp som gror i fuktige, varme omgivelser med dårlig ventilasjon. Muggsopp kan vokse og være synlig på overflater eller være skjult i gulv, tak og vegger. Den svarte muggsoppen man kan se spre seg som flekker på baderomsfliser og vegger kan være forårsaket av flere forskjellige sopparter, avhengig av fuktighetsnivået i omgivelsene.

Ved å kontrollere fuktighet på badet og følge disse enkle trinnene, kan du holde muggsopp under kontroll og ha badet for deg selv.
Ingen liker å dele bad med mugg og muggsopp. Muggsopp er ikke bare skjemmende, det kan også føre til allergiske reaksjoner og sykdom.

Ventilasjon

Muggsopp elsker varme, fuktige omgivelser. Sørg derfor for at det hele tiden er god ventilasjon på badet. Bruk avtrekksvifte etter bading eller dusjing og prøv å holde døren åpen når badet ikke er i bruk.

Rengjør harde overflater

Rengjør og desinfiser flislagte vegger, dusjdører og andre harde overflater der det er sannsynlig at det samler seg fukt. Bruk en tørr klut eller nal for å fjerne overflødig vann umiddelbart.

Vask myke gjenstander

Vask dusjforheng regelmessig i henhold til produsentens anvisninger. Vask og skift håndklær jevnlig og heng dem slik at de tørker raskt etter bruk.

Fjern synlig muggsopp

Selv om du følger trinnene ovenfor, kan du få muggsopp på badet. Fjern all synlig muggsopp fra harde overflater ved hjelp av egnede soppdrepende rengjøringsmidler.

Når du har fjernet muggsoppen, vil du ikke at den skal komme tilbake. Så husk å rengjøre og desinfisere utsatte områder jevnlig, hold badet godt ventilert og tørt, og installer eventuelt en elektrisk lufttørker for å forebygge miljø muggsopp elsker.